EL NOSTRE PROJECTE



DESCRIPCIÓ
Elaborar una novel·la des de la perspectiva de sis dones que relatin la seva història a l’hora d’emigrar del seu país. Estarà dividida en dos blocs segons la seva localitat actual per a facilitar l’enteniment: el primer correspondrà a les dones del centre d’acollida Càritas de Sant Celoni; el segon a les del curs de català per a nouvingudes que ofereix l’Ateneu de Sant Cugat del Vallès. Tots dos blocs finalitzaran convergint en un punt, el centre d’acollida i l’Ateneu, de manera que les històries s’entrellacin. Així coneixerem la realitat d’aquestes dones i podrem veure els seus camins fins a l’actualitat, en la qual  per grups es troben en la mateixa localitat, tenint en compte l’impacte d’aquests en la seva persona, manera de pensar i, sobretot, en els seus sentiments.
Inicialment volíem entrevistar tres dones i totes de la mateixa ciutat. Posteriorment vam pensar que per a donar més visibilitat a les dones migrants havíem d’entrevistar a persones de diferents poblacions per a així tenir un ventall més ampli dels processos migratoris. És per aquest motiu que vam contactar amb l’Ateneu de Sant Cugat i vam fer la divisió esmentada de la novel·la, de manera que podrien ser llibres independents però amb el mateix fil conductor.
El  nostre treball es regeix a partir d’un seguit de preguntes, que són les que guiaran el transcurs de les entrevistes. Per aquest motiu, hem organitzat aquestes qüestions en tres grans apartats:
1.     La vida al país d’origen:
        Quin és el seu país d’origen?
        Com era la seva vida allà?
2.     El procés migratori:
        Raons de la seva migració.
        Com va ser l’arribada, tenint en compte les expectatives que tenien.
3.     La vida al país d’arribada:
        Com és la seva nova vida? (família, ocupació, habitatge, etc.)
        Com se senten?

Volem remarcar que el focus de la nostra recerca són els seus sentiments, és a dir, com cadascuna d’elles ha viscut i afronta la seva realitat.

METODOLOGIA

El nostre projecte s’elaborarà a partir d’una novel·la. Tindrà una portada, agraïments, pròleg, cos dividit en dos grans blocs subdividits en tres seccions, conclusions amb aportacions i contraportada. El pròleg l’usarem com a introducció per presentar el llibre, les dones, els centres i la nostra motivació. En quant al contingut de la novel·la, com ja hem mencionat anteriorment, el dividirem en dos grans blocs: el primer seran les tres dones de Sant Celoni (Càritas) i el segon les de Sant Cugat (Ateneu). Aquests s’estructuraran en tres apartats o seccions: vida al país d’origen, viatge i vida al país d’arribada. Dins d’aquests marges, donem llibertat total a les dones per a que expliquin allò que creguin més necessari, rellevant i oportú. Per tant, no els plantejarem un guió concret que han de seguir, sinó que dins de les pautes que els donem, que són les preguntes generals que hem plantejat anteriorment, podran parlar lliurement. Per a donar-los veu i mantenir la seva essència, farem mínimes modificacions a les seves explicacions, simplement adequarem la gramàtica, el contingut serà totalment verídic. Per a garantir aquest fet, les entrevistes seran gravades, de manera que posteriorment podrem assegurar que escrivim allò que van relatar. Cada apartat es dividirà en 2 capítols. Cada un d’ells correspondrà un testimoni i per aquest motiu així com per facilitar l’enteniment del lector, el títol de cadascun d’aquests serà el nom de la dona que parla. Tot estarà escrit en primera persona i de manera subjectiva. No només es tracta de conèixer les seves experiències, sinó que volem donar èmfasi als sentiments que han experimentat al llarg d’aquestes. Per acabar, adjuntarem unes conclusions: la nostra reflexió i la contraposició de les històries narrades amb els discursos hegemònics en què ens hem centrat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

MOTIVACIÓ